Ga naar de inhoud

RETeC

Alles over RETeC

RETeC staat voor Relatie Emotie Therapie en Coaching.
Relaties, samenzijn, eenzaamheid en connectie bij therapeuten en coaches.

Relaties zijn belangrijk. Misschien is het hebben van een relatie wel een van de belangrijkste aspecten van een mens. We hebben relaties met onze ouders en familie. Onze vrienden, kinderen en …partners. Relaties leveren naast veel plezier ook veel ongemak op. We begrijpen elkaar niet, hebben andere verwachtingen en we luisteren niet naar elkaar zoals we dat zouden wensen.

Een van de meest uitdagende relaties is de duurzame relatie met een gekozen partner. Een op de drie mensen scheiden op dit moment en de leeftijd van kinderen lijkt steeds minder relevant voor het moment van scheiden. Een intieme relatie lijkt iets dieps in ons naar boven te halen. Diepe mooie gevoelens als het goed gaat en diepe ‘slechte’ gevoelens wanneer het slecht gaat.

Therapeuten en coaches hebben ook te maken met deze zelfde problemen. Een paradox misschien want een therapeut of coach zou toch heel goed moeten zijn in effectief communiceren, rapport maken, verbinden en ga zo maar door. Toch lijken al deze prachtige kwaliteiten in persoonlijke relaties weinig effectief. Therapeuten kunnen zich vaak afhankelijk voelen, soms superieur en vaak onbegrepen en heel vaak gefrustreerd. De illusie dat alle geleerde kwaliteiten zouden leiden tot begrip of verbinding vervliegt regelmatig. Dit kan ertoe leiden dan men zich steeds meer isoleert met gevoelens van eenzaamheid tot gevolg.

De afgelopen 5 jaar heb ik onderzoek gedaan naar relatie fenomenen en ben tot de conclusie gekomen dat een van de belangrijkste aspecten die een gezonde relatie in de weg staan te maken hebben met een tot nu onbegrepen fenomeen, ‘emoties’.
We weten natuurlijk best wel e.e.a. over emoties echter minder over de dynamiek van emoties in relaties en over de impact ervan. Wij denken bij emoties aan duidelijke en soms heftige expressies – echter emoties lijken veel subtieler en onbewuster onze relaties te beïnvloeden en te saboteren.

Tijdens de RETeC (Relatie Emotie Therapie en Coaching) workshop ontdek je wat jouw dynamieken in relaties zijn en hoe je diepe gevoelens die connectie belemmeren kunt blootleggen en transformeren. Uiteindelijk kan dit leiden tot opener relaties waarin persoonlijke kwetsbaarheid een basis vormt voor elke vorm van intimiteit

Ik hoor graag van je

Kennismaken?

Ik hoor graag van je

Neem contact op