Ga naar de inhoud
Home » Technieken

Technieken

Voor hypnotherapie gebruik ik de volgende technieken.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een effectief bewezen behandelmethode om schokkende of nare ervaringen te verwerken en kan ook worden toegepast bij de behandeling van angst-stoornissen, de gevolgen van meervoudige traumatisering en chronische pijn.

Cognitieve therapie

Cognitief betekent gericht op het denken. We krijgen vaak een vertekend beeld van ons denken, onlogische gedachten. Door negatieve gedachten op te merken en te weerleggen op hun juistheid, kun je leren gedachten te veranderen, zodat je gevoelsleven mee verandert.

Creatieve therapie

Een therapievorm waarbij mensen leren hun gevoelens te uiten met tekenen, boetseren, schilderen etc. om hiermee een veranderingsproces te bewerkstelligen.

Innerlijk kind

Innerlijke kind is een concept dat gebruikt wordt in de populaire psychologie en dat uitgaat van de aanwezigheid van een kindaspect in de psyche van de mens, als een onafhankelijk werkend systeem.

NLP – Neuro Linguïstisch Programmeren 

Neuro Linguïstisch Programmeren is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. NLP ontleent veel aan verschillende reeds bestaande psychologische stromingen en taaltheorieën, bijvoorbeeld hypnotherapie en gedragstherapie.

Mindfulness

Mindfulness is een gemoedstoestand die getypeerd wordt door de bewustwording van de eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, zonder direct over te gaan op automatische reacties.

RET Rationeel Emotieve Therapie

Dit is een vorm van psychotherapie die gericht is op het inzichtelijk maken van denkfouten en verkeerde aannames. Deze therapievorm is ontstaan vanuit de cognitieve therapie.

Regressietherapie

Onder begeleiding bevrijdend herbeleven van eerdere ervaringen die ten grondslag liggen aan huidige problemen.

TA Transactionele Analyse

Een gestructureerde, heldere vorm van psychotherapie die vooral gericht is op praktisch gerichte persoonlijke groei en verandering, en daarbij de interactie tussen mensen als eerste aangrijpingspunt neemt.

Regressietherapie

Onder begeleiding bevrijdend herbeleven van eerdere ervaringen die ten grondslag liggen aan huidige problemen.

Virtuele maagband

Het plaatsen van een virtuele maagband.