Ga naar de inhoud

Coaching

Hoe werkt coaching?

Wat is life coaching? Met life Coaching leer je mensen om een succesvol en gelukkig leven te scheppen.
Als life coach help je mensen hun grootste talenten en passies te realiseren, zowel op het werk als privé, met meer zelfvertrouwen en minder stress.

Nieuwe doelen realiseren

De coach helpt de coachee (persoon die gecoached wordt) nieuwe doelen te realiseren en te bereiken op verschillende levensgebieden waar mensen kunnen verbeteren en groeien.

Onderbewustzijn

Door te werken met de combinatie van coaching en hypnotherapie, kun je negatieve vooronderstellingen van de persoon sneller ombuigen naar positieve. Dit omdat je in trance werkt waardoor je makkelijker in contact kunt komen met je emoties en onderbewustzijn.

Daar waar het coaching traject stagneert door oude trauma’s of de belemmerende voorspellingen, wordt hypnotherapie ingezet.
Tijdens de trance past de coach verschillende technieken toe en helpt de coachee nieuwe positieve voorspellingen zich eigen te maken, waardoor de coachee verder vooruit kan middels coaching om zijn doelen te realiseren.
Daarnaast geeft de coach de coachee positieve suggesties waardoor het sneller in het onderbewustzijn gaat.

Ieder mens heeft last van een ego stemmetje. Dit ego stemmetje zit in je onderbewustzijn. In je onderbewustzijn zit alles opgeslagen wat je in je leven geleerd en meegemaakt hebt. Hierdoor maken we soms ook negatieve voorspellingen en vindt er geen vooruitgang plaats.

Ego stemmetje

Onze hersenen registreren de veranderingen in ons lichaam, maakt hier een beeld van en vervolgens de voorspelling.
Door onze ervaringen van in het leven, kunnen die behoorlijk negatief zijn, dan heb je te maken met onze zogenaamde ego stemmetje.

Dit ego stemmetje weerhoudt mensen ervan om voor nieuwe uitdagingen en doelen te gaan, dan lijkt het beter om in het oude vertrouwde te blijven zitten en dus nooit vooruit te gaan of anders te gaan handelen. Een aantal coaching sessies of een coaching training helpt dan om weer vooruit te denken en te gaan.

Daarnaast helpen de coaching sessies om stappen te maken om doelen te bereiken. Voor iedere volgende coaching afspraak is dan een stap gezet, coaching is dan ook een stok achter de deur en daar waar de coachee vastloopt, vraagt de coach door waar het probleem zit. Vervolgens kan dit probleem opgelost worden. Al dan niet met coaching of hypnotherapie.

Stickman

Tijdens de coaching sessies wordt veel gewerkt met de Stickman wat een ‘zelf coaching model’ is en overeenkomt met vormen uit de cognitieve gedrag therapie.
Is het probleem te zwaar, dan zal de coach eerst afzonderlijke afspraken voor hypnotherapie maken om daarna het coaching traject weer op te pakken.
Tijdens de coaching sessies leert de coachee van de coach voldoende technieken om verder vooruit te komen in zijn leven en het coaching model op zichzelf toe te passen.

Coaching is een cadeautje voor jezelf en het investeren waard!

Ik hoor graag van je

Kennismaken?

Ik hoor graag van je

Neem contact op